The price we have to pay

Sex är det pris kvinnor betalar för
att få gifta sig. Äktenskap är det
pris män betalar för att få sex.

Kommentarer
Postat av: Radikal mamma

Kvalificerat skitsnack. Det utgår ju ifrån att 1. Kvinnor inte vill ha sex. 2. Män inte vill gifta sig. 3. Att tillvaron kretsar runt heteronormativ bullshit.

Det torde väl vara så att människor kan mötas och sexa om de vill, gifta sig om de vill, låta bli om de vill - utan att det ska behöva ha ett pris.

Humor eller inte: snacka om förlegade tankar om kön och att leva i en värld fylld av trista självuppfyllande profetior.

2008-04-09 @ 14:40:19
URL: http://radikalmamma.blogg.se
Postat av: Radikal mamma

Som kommentar till ditt svar i min blogg:

Visst, jag förstår och noterade att det låg i kategorin "humor". Men det är ju det som är det tragiska - att det ens betraktas som humor. För i skämt av det här slaget ligger det likväl inkapslat föreställningar om vad kvinnor och män är, hur vi förväntas tänka olika och ha olika önskningar. Och det som händer när folk hostar fram skämt av den här sorten är att vi förväntas skratta igenkännande och tycka att det är kul.

Men jag betraktar skämtande av det här slaget som kontraproduktivt. Det bidrar bara till verkställande av föreställningar som bygger på tragiska förhållanden som inte gör oss lyckliga.

Skämt eller inte. Jag tar saken på allvar. För jag tror på att vi är mer än schabloner, stereotyper och förutsägbarhet. Och framförallt tror jag på att ingå relationer där vi inte ska behöva gälda eller betala ett orimligt pris.

2008-04-09 @ 17:39:08
URL: http://radikalmamma.blogg.se
Postat av: hejarklacken

go radikala mamman!
skulle just skriva något liknande, men nu behövs det ju inte.
Det är viktigt att hela tiden i allt vi säger och gör, även i humoristiska försök, tänka på vilka roller vi ger oss själva.

2008-04-09 @ 21:11:31
Postat av: Sissel

Vilka tråkmonsar ni är, är det kul å leva så? Nej fy faen. Måste vara tråkigt att inte kunna skämta om nuvarande situation i samhället.

2008-04-12 @ 11:15:52
Postat av: Radikal mamma

Sissel: Tråkmåns på dig själv hörru. Jag säger som jag brukar säga till mina kids, att innan man säger att något är tråkigt så måste man prova först. Och jag har provat att leva det normativa, förutsägbara livet. Men har du provat hur det är på andra sida månne?

Häng med, det blir skoj. Tummis.

2008-04-12 @ 13:16:35
URL: http://radikalmamma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0