P-pillerna kan få oss att välja fel man!



En ny studie visar att p-piller kan ha en ny och oväntad bieffekt. P-piller förvirrar kvinnans luktsinne och konsekvensen blir att hon sniffar sig fram till fel drömman.

- Det kan leda till att relationen spricker om kvinnan slutar äta p-piller, säger doktor Craig Roberts, som leder studien, till Skynew.com


En ny studie från University of Liverpool visar att kvinnor som äter p-piller kan välja fel drömman. Anledningen är att p-piller stör den mekanism som i vanliga fall får kvinnan att bli attraherad av den man som är mest lämplig för henne att skaffa barn med.


Med hjälp av luktsinnet

Urvalet sker med hjälp av luktsinnet, den instinktiva mekanismen gör att kvinnor kan sniffa sig till vilken man som är mest lämplig. Detta med hjälp av de feromoner som männen utsöndrar. Enligt den nya studien blir kvinnor som äter p-piller förvirrade och sniffar sig helt enkelt fram till en genetiskt olämplig partner i stället för den bästa.

I stället för att välja en partner med en kompletterande genuppsättning tenderar kvinnan att välja en med liknande, något som kan leda till fertilitetsproblem och missfall, skriver Sky News.com.


Valde fel

I studien ingick 100 kvinnor, några som åt p-piller och några som inte åt, dessa fick sniffa på sex olika manliga lukter samlade från 97 olika män. Kvinnorna fick sedan uppge vilka de föredrog.

Resultatet visade att kvinnor som åt p-piller tenderade att välja män med liknande genuppsättning som de själva i stället för att välja män som var deras motsats, skriver Sky News.com.

- Inte nog med att liknande gener hos ett par kan orsaka fertilitetsproblem, det kan också leda till att relationen spricker om kvinnan slutar äta p-piller, säger doktor Craig Roberts, som leder studien, till Skynew.com

När man äter p-piller simulerar man ett tillstånd av graviditet. En kvinna som redan är gravid har inget "naturligt behov" av att attraheras av den mest lämpliga mannen.

Kopierat från aftonbladet.se


Kommentarer
Postat av: Towa

Hej kära eden :) Härligt att du har en liknande blogg, mailade dig för ett tag sen? kom det fram :) om samarbetet ;) Kram

2008-08-15 @ 09:55:41
URL: http://www.towalindberg.se
Postat av: MaDeLiÑo

Hahahaha.... Flummigt.

2008-08-15 @ 18:06:24
URL: http://madelino.blogg.se/
Postat av: a.k

oj.! det visste man inte. Tack för infon Eden!



Men... en fråga bara. Hur kommer man ens på att göra en sådan undersökning! haha

2008-08-16 @ 14:54:16
URL: http://decibel.webblogg.se/
Postat av: LOUICEN . the blog of

det låter ju helknäppt egentligen, haha. :)

2008-08-18 @ 00:32:45
URL: http://louicen.blogg.se/
Postat av: michaela

läste med stort intresse ända till jag såg att det var från aftonbladet

2008-08-18 @ 23:54:54
Postat av: Eden

Michaela: Ja, men jag kan ju inte bara kopiera en text utan att skriva varifrån jag gjort det. Det är inte ofta jag kopierar in texten här, men den här tyckte jag var viktig att ha med.

2008-08-25 @ 18:50:32
Postat av: Nathalie

Jäklar :| Det där vill man inte råka ut för :/

2008-09-13 @ 19:20:46
URL: http://andresen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0