Stress, stress, stress

Har precis suttit och läst igenom lite olika bloggar och hittade den här lilla listan hos Blondinbella, vilket förövrigt är en blogg jag läser lite till och från. Eftersom jag tycker att den var ganska bra så vill jag även att ni som inte redan läst det, ska göra det och kanske hitta något som ni känner att "det stämmer, kanske är det något jag borde tänka på!" då faktiskt alltför många av oss stressar alldeles för mycket.

[  ] Lära dig att aldrig rubba din egna tid.
Jag vet, det är lättare att tacka ja än att säga nej speciellt när det gäller vänner eller jobb. Men rubbar man alldeles för mycket på sin egna tid med träning, plugg eller bara att ligga och slappa i soffan går man tillslut under. Går sitt eget liv i rutiner kommer resten att fungera mycket lättare. Och allt blir lite roligare för att du har kontroll!
[  ] Aldrig rubba på basbehoven. Ni vet maslows behovstrappa?
Mat, sova, trygghet och närhet är ett måste. Hoppar man över måltider blir kroppen ofokuserad och trött men i slutändan känner du dig bara deprimerad eftersom lusten och orken för att uträtta något försvinner. SÅ ÄT REGELBUNDET!
[  ] Hitta kvalitétstid
Snooza några minuter extra med din pojkvän/fickvän och ligg och kramas i sängen eller gå upp tidigare för att ha tid att äta frukost med varandra. När ni ses på kvällen igen, fråga hur personen mår och lyssna. Ta en kväll ledigt på fredagen sedan och gör något mysigt, laga mat och hyr en film? OBS Stäng av mobilen/datorn!
[  ] Ha som mål att ha mest två eller tre aktiviteter om dagen.
Resten säger du nej till. Te.x skola, möte och träning. Eller skola, jobb plugga, eller jobba, fika med en tjejkompis, träna. Aldrig mer!
[  ] Ha tid för nedvarvning på kvällen
Efter tio ska allt stängas av. Ta en dusch, läs lite och drick té. Det är din tid!
[  ] Lyssna på kroppen
Trött, hungrig, ledsen? Vi är inga robotar. Känns en dag jobbig låt dig då åka hem med en chokladkaka och ett modemagasin och lägg dig. Många av er säger att ni inte har råd till det. Men tror ni att ni kommer att ha råd att ligga hemma i flera veckor för att ni är utbrända? Lyssna på när kroppen säger ifrån, i tid!

Vad har ni för tips för att slappna av när det är som stressigast?

Kommentarer
Postat av: Amanda

det där med att ha två eller tre aktiviteter varje dag låter ju jättesmart! Den ska jag börja följa :)

2008-09-19 @ 07:48:40
URL: http://wibring.blogg.se/
Postat av: Eden

Amanda: Ja, den gillade jag också! Den kan man ju använda sig av både om man är en stressad resp. lat person, som kanske behöver öka på aktiviteterna istället för att minska dem :)

2008-09-19 @ 17:48:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0