Analsex

Vissa älskar det, andra hatar det. Vissa tycker att det kan vara kul då och då, många blir upprörda av bara ordet.


Vad är det?


Analsex är sex med stimulering av anus och både tjejer och killar kan tycka om att få anal stimulans. Även om man kan få intrycket av att analsex alltid innebär anala samlag så är analsex även smek och slick av området runt anus. Området runt analöppningen är fullt av nervtrådar och det är därför stimulering av området kan kännas skönt och analöppningen är en erogen zon. Killar har en punkt som kallas p-punkten en bit in i analen, som sägs vara killarnas g-punkt. Det är prostatakörteln som är mycket känslig för beröring och den kan kännas som en liten utbuktning ungefär 8 cm in. Många killar tycker om att få den stimulerad med hjälp av ett finger i analen under oralsex eller samlag, eller av analsex. Män kan till och med få en speciell prostataorgasm av sådan stimulering.
Tjejer har ingen p-punkt som killar har, men kan ändå tycka att analsex är skönt. När något förs in i anus så spänns bäckenbottenmuskulaturen vilket en del kvinnor tycker är upphetsande och gör, för vissa, en orgasm intensivare. Det är individuellt om man kan få orgasm av att ta emot analsex, det finns både tjejer och killar som kan få det och dem som inte kan.


Att tänka på:


Innan du och din partner provar att ha analsex för första gången bör ni undersöka området på andra sätt. Smek och stimulera området med händerna och för försiktigt in ett finger med glidmedel. Börja med att upptäcka området som en erogen zon och se om det är något just du tycker om. Informationen om analsex i den här artikeln gäller givetvis även analsex med en dildo, och inte bara med en partner.

 

Hur funkar det?


Analsamlag kräver förberedelser. Det gäller att vara försiktig och förbereda sig så att det inte gör ont och så att man inte skadar sig. Ringmuskeln är ändtarmsöppningens slutmuskel, den är hårdare och mindre elastisk än slidan och måste därför tänjas långsamt och försiktigt. Det finns inget naturligt glidmedel i analen och därför är det mycket viktigt att använda glidmedel, det minskar risken för friktionsskador och gör att det gör mindre ont. Dessutom kan små blodkärl lätt brista i ändtarmen vilket kan ge små blödningar. Analsex kan göra ont, ibland bara lite och ibland mer. Helst ska det inte göra ont alls. VIKTIGT! Sluta om det gör ont och var försiktig så du inte skadar dig.

 

Hur vanligt är det?


Människor har haft analsex i många år, för att undvika graviditeter eller för att det är skönt. Analsex har blivit vanligt i porrfilmer under de senaste åren och därför har många blivit nyfikna på att prova. Analsex har också blivit mycket uppmärksammat i media på senaste tiden. Runt 20-50 procent av oss svenskar har någon gång provat analsex. Av dem som har provat vill bara ungefär en fjärdedel av tjejerna prova igen. Drygt hälften av tjejerna tyckte att upplevelsen var negativ och lite mindre än en tredjedel att den var positiv. Analsex är inte något som folk har ofta. Enligt RFSU:s statistik har endast 1-3 procent haft analsex den senaste månaden.

 

Verkligheten - inte som på film!


Det är viktigt att både du och din partner tänker på att analsex inte är som i porrfilmerna. Porrfilmer visar inte verkligheten. Förberedelser och glidmedel visas inte och filmerna klipps ihop så att det verkar som att de har vaginala och anala samlag direkt efter varandra. I verkligheten har de inte det och de förbereder sig innan. Skådespelarna i porrfilmer får även lavemang innan scenerna och det ser renare och enklare ut i filmerna än vad det är i verkligheten.

 

Är analsex farligt?


Det är ovanligt att ringmuskeln skadas eller att få andra skador av analsex, om du är försiktig och gör allt frivilligt. Om du är oförsiktig, inte använder glidmedel och är för våldsam, finns det dock en risk att skada sig. Ringmuskeln i analöppningen går normalt tillbaka till att vara som tidigare, men den blir mer töjbar och följsam om man ofta har analsex. Om en förslappning eller anal inkontinens uppstår beror det nästan alltid på att man har varit för våldsam.


Hur är det med könssjukdomar och infektioner?


Alla könssjukdomar smittar via analsex och du bör skydda dig med kondom om du har en ny eller tillfällig partner. Det är bra att använda kondom ur hygiensynpunkt, även om båda är fria från sjukdomar. Det kan komma avföring på penis och in i urinröret och bakterierna kan eventuellt ge problem i form av urinrörskatarr och infektioner. Det är mycket viktigt att aldrig ha vaginalt samlag direkt efter analt utan att byta kondom först, bakterier från analen kan ge infektioner och problem i slidan. Du kan inte bli gravid
av analsex (så länge sperma inte sprids över till slidan, till exempel med fingrarna).

 

Vanliga frågor och svar:


Är analsex farligt? Vad finns det för risker?

- Det är inte farligt med analsex, det viktiga är att båda är med på det och båda verkligen vill göra det. Det är viktigt att man tar det jätteförsiktigt och att man använder mycket glidmedel. Gör det ont eller blir man rädd så ska man avbryta.
Det är också viktigt att använda kondom, för bakterierna kan leda till urinvägsinfektioner bland annat. Om man direkt går över till vaginalt samlag så kan man föra över bakterier som kan medföra infektioner.

Kan ringmuskeln förslappas eller är det en myt?

- För att undvika risken att förslappa ringmuskeln är det viktigt att man är försiktig och tänjer den försiktigt och att man inte tänjer den med våld. Börjar man med att tänja med fingrarna och är försiktig så är det ingen fara.

 

Innan du börjar..


Innan ni börjar bör du ha gått på toaletten och tömt tarmen. Ha förspel tills ni båda är upphetsade och ta glidmedel på fingrarna och smek runt öppningen ett tag. Stimulera och för försiktigt in ett finger och sedan ett till, för att gradvis töja ingången. Ta tid på er. Använd mycket glidmedel och för sedan försiktigt in penisen (eller dildon) en liten bit i taget, stanna upp en stund, och ta sedan en liten bit till. Det kan hjälpa att krysta lite lätt och att slappna av så mycket som möjligt.


Se till att du som tar emot bestämmer takten. Ridställningen är en bra ställning där du kan bestämma både takten och djupet själv och kan vara ett bättre alternativ än att ligga på mage. Om du vill ligga på mage så lägg en kudde under underlivet så blir det lättare. Sluta om du tycker att det är obehagligt, om det gör ont eller om det börjar blöda. Det är vanligt att små blödningar uppstår och då bör man avbryta, små blödningar läker ofta snabbt efteråt.

 

För dig som vill prova:


Om du tänder på tanken, ta det lugnt och var försiktig. Börja lugnt med fingrarna och vänta tills du känner dig redo. Du och din partner kan turas om att stimulera varandra med fingrar och en dildo (använd kondom på, och byt om ni turas om). Det kan vara en bra idé att använda en dildo på honom så han lär sig hur det känns och hur försiktig man måste vara. Om du är tveksam så känn dig inte stressad, utan vänta tills du är säker på om du vill eller inte.
Lek med fingrarna och munnen och gör det du njuter av, ni behöver inte gå vidare.


För dig som inte vill prova:


Det finns ingen anledning att ha analsex om du inte tänder på det eller inte vill. Sex är något som ska vara kul och lustfyllt och man ska göra det man tänder på och vill.
Känn dig absolut inte pressad och säg ifrån om din partner vill och inte du. Det är många som inte tänder på analsex och inte har det, du är inte ensam.


  Checklista vid analsex:
  1. Var försiktig.
  2. Använd rikligt med glidmedel, vatten­baserat eller silikonbaserat.
  3. Börja alltid med att tänja med fingrarna försiktigt först.
  4. Använd kondom.
  5. Ha aldrig vaginalt samlag direkt efter analt, utan att byta kondom eller tvätta noga först. Bakterier från tarmen kan ge problem i slidan. Samma sak gäller givetvis fingrarna.
  6. Låt den mottagande parten ha kontrollen. RFSU har en bra, liten broschyr som heter "Praktika för analsex", med information och goda råd om analsex. Den finns att ladda ned gratis på rfsu.se/material.asp

Hittat här.


Kommentarer
Postat av: Anonym

jag hade analsex för första gången härom veckan. Jag ville först inte för jag var rädd för smärtan och jag har ALDRIG ens fått ett finger upptryckt där tidigare. Han snackade om att han hade ett grymt glidmedel så jag gav med mig och vi körde på. Pang på så åkte den in och det kändes knappt. Gjorde inte ett dugg ont, jag blev helt chockad och han har verkligen inte en liten snopp. Däremot var det allt annat än skönt! Trodde jag skulle skita på mig hela tiden så vi la av. Men som sagt, det gjorde inte ont.

2008-04-04 @ 22:54:31
Postat av: Anonym

Forts. Det måste varit ett mirakelglidmedel, minns dock inte vad de hette men det är en vit flaska och det kostar ca 200kr.

2008-04-04 @ 22:56:15
Postat av: sandra

jag älskar analsex, och har det minst en gång i veckan. ibland tre gånger om dagen. det är underbart! ni som inte har testat borde verkligen göra det

2008-04-05 @ 20:27:50
URL: http://sandrino.blogg.se
Postat av: Anonym

jag tycker också om det, får mer intensiv o skönare orgasm. killen är inte så förtjust i det dock =(

2008-04-06 @ 20:47:28
Postat av: Johan

Jag älskar det åxå ;) hur skönt som helst att ha det med en tjej som har en väldigt het rumpa;)

2008-04-16 @ 05:08:01
URL: http://kama.ploggproffs.se
Postat av: Smojo

Analsex kan vara otroligt underbart. Men läs NOGA det som står ovan om du ej provat innan. Förberedelse är A och O.

Jag har lärt mig att gilla det och mina orgasmer är kraftfullare än vaginalt. Det bästa är att ligga på rygg med en kudde under rumpan och stimulera klitoris samtidigt. Det ger total avslappning! Sen kan man ge sig på doggystyle ;) Mumma

2008-11-13 @ 00:34:27
URL: http://smojo.blogg.se/
Postat av: John

Skulle vilja höra era tankar om olika sorters glidmedel vid analsex. Vilket föredrar ni, vattenbaserat eller silikonbaserat? Vilka märken osv?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0