Vad är BDSM?

Fick ett mejl av en tjej som hade med BDSM att göra men innan jag publicerar det vill jag berätta för er som inte vet vad det är, vad det är.

BDSM - B&D, D/S, S&M


B&D
. Bondage och Discipline (Dominance). Den ena parten binder den andra. Den som blir bunden blir naturligtvis ganska hjälplös och kan inte göra så mycket. Därför får den andra parten (den som binder) stå för de flesta initiativen - denne räknas ibland som dominant. Njutningen kommer från att göra någon resp. bli hjälplös och utlämnad.


D/S
. Dominance and Submission. Ett rollspel där det är tydligt att den ena personen har kommandot (är dominant) och den andra är undergiven och bara lyder partnerns order. Njutningen ligger i huvudsak i att ta resp. ge upp kontroll, men många beskriver även en njutning i att tjäna, vara till lags, att utnyttjas, förnedras eller känna sig ägda.

S&M. Sadism och Masochism (Sadomasochism). Den ena parten (sadisten) finner njutning i att plåga (utsätta för smärta) den andra parten (masochisten) som finner njutning i att plågas. Inte så konstigt som det låter. Stimulans är eggande, mer stimulans är mer eggande - tills man når en gräns som är väldigt individuell. Den gränsen flyttas dessutom framåt vid hög upphetsning och kåthet, även "vanlig" sex skulle göra ont - om vi inte var upphetsade! På det här sättet kan en erfaren och bra sadist föra en partner till sexuella nivåer som denne inte ens drömt om!

Sadism och Masochism förekommer också som termer inom psykiatrin, men dessa definitioner har inget med termernas betydelse inom BDSM att göra!


Dessa tre varianter kan med fördel blandas. Oftast på ett sätt där en är Sadist, binder sin partner och är dominant medans partnern är masochist, bunden och undergiven. Dessa roller har ingen inverkan på parternas värde som människor - allt bygger på frivilligt deltagande av jämlika parter. Det handlar bara om att våga släppa loss och ha bättre, roligare och mer varierad sex! Samlingsnamnet BDSM används ofta för alla dessa tre varianter tillsammans. Något värt att poängtera är att dessa roller inte är könsbundna, det finns dominanta, sadister, masochister och undergivna av båda könen!

Kopierade texten härifrån.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0