Visste ni att....det inte bara är munnen som används när vi kysser någon, utan att hela kroppen är delaktig. Under kyssen sänder hjärnan miljontals nervimpulser till resten av kroppen. Hormoner, nerver och muskler börjar jobba och kroppstemperaturen höjs. Samtidigt beordrar hjärnan lungorna att flämta och hjärtat att slå fortare. När kyssarna blir hetare söker nervimpulserna sig vidare och blodtrycket stiger så att blodet transporteras snabbare och läpparna blir större, eftersom mer blod transporteras dit.

Att kyssas är inte bara mysigt, utan det sägs också vara bra för tänderna.  När du kysser någon bildas nämligen mer saliv i munnen, vilket förebygger hål i tänderna. En kyss om dagen kan alltså hålla tandläkaren borta.

Den traditionella bröllopskyssen från förr i tiden symboliserade att själarna förenades. Man ansåg att själen fanns i andedräkten, så när man kysstes mun mot mun, förenades själarna. Att det är något speciellt med att kyssa någon på munnen tycker många än idag.

Den första kyssen är ofta något vi aldrig glömmer. Det kan vara en underbar upplevelse, men kan också vara ganska läskigt i början. En amerikansk undersökning visar att nästan hälften av de tillfrågade upplevde sin första kyss när de var mellan 13 och 15 år. Samtidigt hade var tredje inte kysst någon förrän de var mellan 16 och 21 år.

Vilka läppar som är snyggast är något som går i mode. Även om många vill ha stora läppar idag finns det ingenting som säger att de blir bättre på att kyssas. Förmågan att kunna kyssas är nämligen något vi alla har haft sedan vi föddes.

Hittat här.

Kommentarer
Postat av: ANONYM

Visste du att om man kysser en kille/tjej har man dens saliv i upp till 2 år?

2009-02-17 @ 00:26:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0