Genus

De flesta av er tyckte precis som jag att killar inte ska sminka sig, vissa sa dock att lite kajal eller eyeliner gick bra men att det sen får vara stopp. En kommentar på inlägget var: "Genus är en konstruktion" och på det vill jag bara svara - utveckla dig gärna.
Jag skulle gärna vilja veta mer om hur du tänker och känner inför det. Eller egentligen, hur alla tänker och känner inför det?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Genus ÄR en konstruktion eftersom det handlar om vad man ser som fint och vad man ser som fult. Där allt som associeras med mannen automatiskt blir det fina, men att kvinnor som försöker ta del av det "manliga" nedvärderas, undermineras och förlöjligas som manliga och oattraktiva exempel.Helt ärligt hade jag inte brytt mig om min kille använt smink, egentligen. Men eftersom vi lever i ett samhälle där de inte ska göra det, hade det alltså varit ett tecken på att han skulle va så himla unik eller helt enkelt felsocialiserad, och det hade inte varit acceptabelt och eftersom smink är kvinnligt hade han blivit sedd som en dålig man och jag därmed som en dålig kvinna. Nuff said.

2008-11-11 @ 18:03:57
URL: http://fladdenflicka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0